Bejelentkezes

Címkék: koli bursa tömer

2010.07.14. 22:10

Üdvözletem mindenkinek!

Eloszoris mindenkitol elnezest kerek, hogy igeretem ellenere  csak most jelentkezem. A helyzet igazabol az, hogy reggel nyolc körül bemegyünk a varosba a kolibol - ez kb egy fel-haromnegyed oras ut - es utana altalaban kesö estig bent is maradunk mivel igy nem kell annyit utazni. Ebböl kifolyolag viszonylag ritkan jutok gephez, es egy ilyen bejegyzes megirasa egy török billentyüzeten nem csak, hogy nem egy leanyalom de meg sokaig is tart...

Most csak par szot szeretnek irni, hogy az idegeskedök megnyugodjanak es az erdeklödök nemi informaciohoz jussanak az itteni helyzetröl. Negy nappal ezelötti bejegyzesem ota nem sok minden valtozott errefele. A nyelviskola (a tovabbiakban TÖMER) nem igazan nehez. Az orak reggel kilenctöl delutan egyig vannak hetfötöl pentekig. Altalaban az orak nagy reszet a tanarunk - Halıl bey - vegigbeszeli es eleg lassan haladunk az anyaggal. A tarsasag igen kellemes, es rendkivül nemzetközi, akarcsak a koliban. Az indoneztöl a mongolon es a türkmenen at a spanyolig es a brazilig mindenfele nepekkel talalkozik az ember. Estenkent peldaul a koli kertjeben levö "felnött jatszoteren" - ahova szir baratommal Ghiathal szoktunk jarni - egy türkmen, egy libanoni es egy palesztin fiuval szoktunk dumalni, miközben bohockodunk a huzockodo- meg tolockodo jatekszereken. (Egyebkent Ghiath nevenek ez csak az angolos atirasa, igazabol - bar tudom ha ezt most leirom egykori arab tanarom Mestyan Adam meg folg ölni :) - a neve eljen egy ertelmezhetetlen torokhangu hörges van es egy ehhez hasonlo van a vegen is. A nev jelentese egybekent az a pillanat amikor a szaraz földre el kezd esni az esö... legalabbis azt hiszem.)

Hetfö megneztük a Hayvan Bahçesı-t (allatkert) meg a Botanık Bahçesı-t (ezt szerintem mindenki erti, hogy mi). Nagyon kellemes volt, csak az ötmillio fokos höseg rontott nemileg az összkepen...

Tegnap egy török baratomnak, Cafernek (ejtsd: Dzsafer) kellett prezentaciot tartania az egyik orajan - angol tanarnak tanul -, ahol a turistak utbaigazitasanak megtanitasat kellett szimulalnia az osztalya elött. Megkert, hogy segitsek neki, s jatszam el egy turista szerepet es kerjek utbaigazitast az osztalyatol. En teljesen nyugodtan meg is csinaltam a feladatomat, csak picit csodalkoztam miert van ugy megilletödve mindenki, beleertve a tanart is. Csak utolag mondta el Cafer, hogy meglepetes voltam es senki nem tudta, hogy miert ülök bent a csoport egyetemi orajan... Hat vicces volt!

Ma egesz delutan szieszta volt es tavlazas (otthon ezt beggamonnak hivjak) a Kültür Parkban, ami azon keves helyek egyike amelyek elviselhetöek azt itteni hömersekleti viszonyok között. A hetvegen tervezünk egy tengerparti utazast, de ezzel együtt is mindenkeppen akarok egy hosszabb bejegyzest irni a korabban mar emlitett temak valamelyikeben.

Legyetek jok es vigyazzatok magatokra!!!

M

A bejegyzés trackback címe:

https://toroktura.blog.hu/api/trackback/id/tr732152271

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása